Medicina dentara
Estetica dentara
Radiologie dentara
Implanturi dentare

Vă oferim

Servicii profesioniste cu aparatură de ultimă oră si materiale de cea mai bună calitate.

Radiologie dentară

Cabinetul este dotat cu un aparat de ultimă generaţie, radiografiile fiind obţinute instant. Doza de radiaţii este infimă ea nefiind dăunatoare pentru organism.

radilogie

Preţul unei radiografii - 15 Ron.

Citeşte amănunte

Implanturi dentare

Pentru a înlocui un dinte natural, implanturile dentare sunt folosite drept suporturi pentru coroane, punţi sau proteze dentare, acestea din urmă asigurând restaurări dentare pe termen lung.

Implant dentar

Citeşte amănunte

Radiologie dentară

Radiografia dentara reprezinta o imagine a dintilor si maxilarelor, obtinuta prin expunerea la radiatiile X.
Radiografiile dentare sunt efectuate cu scopul de a identifica anumite detalii nedecelabile la examenul clinic, leziuni carioase in stadii incipiente, chisturi sau granuloame, fracturi ale dintilor, fracturi de maxilar, tumori, dinti inclusi.

Radiologie dentarăAceasta manopera conduce deci medicul stomatolog catre un diagnostic cat mai precis, dar totodata ajuta medicul sa verifice succesul tratamentului in toate etapele de lucru.
Cel mai uzitat tip de radiografie dentara poarta numele de radiografie retroalveolara, un film de dimensiuni mici, in care pot fi vizualizate 2-3 elemente dentare. Rezultatul radiografiei se elibereaza pe loc, in cateva minute.

Contrar parerii pacientilor mai putin informati, radiografia dentara nu prezinta riscuri pentru sanatate. Astazi, multe dintre cabinete au achizitionat aparatura noua, performanta, prevazuta cu multe sisteme de filtrare a radiatiei X, si referitor la acest aspect as dori sa aduc aici cateva lamuriri suplimentare.
In conditiile de siguranta actuale, cantitatea de Raze X primite in urma unei examinari este foarte mica, iar riscul este neglijabil. Radiografia dentara prezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara neidentificata si netratata. Doza de radiatie primita in timpul efectuarii radiografiei dentare se masoara in unitati „rem”, sau unitati „sievert”.

In mod curent, cotidian, noi ne expunem zilnic radiatiilor din diferite surse naturale (atmosferice, cosmice, terestre) dar si surse artificiale (cuptor cu microunde, televizor, monitor, telefon mobil, etc.).Toate acestea reprezinta o cantitate de radiatie cu mult, mult mai mare decat cea primita cu ocazia efectuarii uneia sau mai multor radiografii dentare, fie ele digitale sau pe film. Dintre toate investigatiile cu Raze X, radiografia dentara este cel mai putin iradianta, doza de radiatii emise fiind de numai 0,02 mSv. O simpla comparatie este deci foarte relevant :

RadiografieSursa de radiatii Doza

Radiografie dentara 0,02 mSv
Mamografie 1-2 mSv
CT toracic sau pelvis 4-8 mSv
CT complet 10-12 mSv
Radiatii din mediu 3 mSv/an

Doza maxima admisa este de 20 mSv/an. Primim suplimentar si o cantitate de radiatie de la sursele artificiale, dar pe care nu o putem calcula ca studiu general, deoarece cantitatea variaza in functie de stilul nostru de viata-timpul petrecut in fata monitorului, la telefonul mobil,etc.

O atentie sporita trebuie acordata gravidelor si mamelor care alapteaza. Este important de stiut ca radiografiile dentare nu afecteaza embrionul, procesul de organogeneza sau nasterea. Radiatiile emise de aparatele roentgen dentare, asa cum am mai mentionat, sunt extrem de mici, tintite inspre dinti, iar reflexia lor inspre zonele considerate risc (abdomen, ovare, sani) sunt protejate printr-un sort special conceput din plumb. Totusi, ca o precautie suplimentara, este recomandabil sa se evite efectuarea radiografiilor in perioada primului si ultimului trimestru de sarcina.
De mentionat ca desi protectia cu sortul special din plumb este necesara numai in cazuri speciale, totusi, pentru linistea pacientilor, in centrele de radiologie dentara, sortul de plumb, prevazut si cu un guler pentru protectia glandei tiroide, se utilizeaza fara exceptie.

Dr. Flavia Strat
Medic stomatolog
Competenta radio-diagnostic dentar

 
Estetică dentară

-Albirea dinţilor cu accelerator de albire.
-Bijuteriile dentare. Este vorba de lipirea ca atare pe suprafata dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confectionata din aur, platina, o piatra pretioasa.

estetica dentara

Citeşte amănunte