Medicina dentara
Estetica dentara
Radiologie dentara
Implanturi dentare

Vă oferim

Servicii profesioniste cu aparatură de ultimă oră si materiale de cea mai bună calitate.

Radiologie dentară

Cabinetul este dotat cu un aparat de ultimă generaţie, radiografiile fiind obţinute instant. Doza de radiaţii este infimă ea nefiind dăunatoare pentru organism.

radilogie

Preţul unei radiografii - 15 Ron.

Citeşte amănunte

Implanturi dentare

Pentru a înlocui un dinte natural, implanturile dentare sunt folosite drept suporturi pentru coroane, punţi sau proteze dentare, acestea din urmă asigurând restaurări dentare pe termen lung.

Implant dentar

Citeşte amănunte

Sanatatea orala la gravide

Avand in vedere ca acum sunteti insarcinata, purtati o dubla responsabilitate. Sarcina afecteaza aproape toate aspectele vietii unei femei, inclusiv sanatatea orala, care trebuie sa fie o prioritate in timpul sarcinii. Este necesar sa constientizati necesitatea unei alimentatii corespunzatoare, cu aport de vitamine si minerale. Pentru ingrijirea dintilor exista recomandari privind intretinerea lor in aceasta perioada. Medicul stomatolog va poate ajuta cu sfaturi privind igiena orala si realizarea unui program de profilaxie care sa previna complicatii ulterioare.

Ce, cum si de ce se intampla ?

Gingivita de sarcina reprezinta inflamatia tesuturilor gingiei, papilei si marginii libere a gingiei aparuta datorita modificarilor hormonale induse de sarcina, asociate cu placa bacteriana.

Modificarile hormonale din timpul sarcinii conduc la transformari la nivelul vaselor de sange si a tesutului conjunctiv din cavitatea orala. Astfel, se poate ajunge la o predispozitie accentuata catre inflamarea gingiei, ce se manifesta, de exemplu, printr-o sangerare repetata a gingiei. Sangerarea gingiilor in sarcina apare cam la 50-100% din cazuri. Pe de alta parte, apetitul sporit si nevoia de dulciuri pot conduce la aparitia cariilor. Dintii au de suferit si sub actiunea vomei,care este acida, prezenta in primele luni de sarcina. De asemenea, asupra smaltului in aceasta perioada mai actioneaza si agresiva acidiatate stomacala.
In perioada de sarcina, culoarea gingiei variaza de la rosu stalucitor pana la rosu violaceu. Dureri gingivale apar numai in cursul unor infectii acute prin suprainfectare. In cursul primului trimestru de sarcina, gingivita apare ca urmare a productiei crescute de gonadotropi hipofizari si devine evidenta in ultimul trimestru, cand progesteronul si estrogenii au nivelul cel mai ridicat

Ca si concluzie, principalele semne de imbolnavire gingivala sunt :

HIPERPLAZIA DE SARCINA - gingia este tumefiata (mai ales in zona frontala a gurii), marita de volum, lucioasa, de consistenta moale, decolabila de pe dinte mai ales la nivelul papilelor interdentare.

SANGERAREA GINGIVALA - la unele femei este foarte abundenta, se produce la cele mai mici atingeri si este datorata hipervascularizatiei de la nivelul mucoasei gingivale.

Ce pot face pentru dintii mei ?

Pentru a inlatura pericolul aparitiei cariilor si al inflamarii gingivale in timpul sarcinii trebuie sa intretinem o igiena stricta a cavitatii bucale. Dintre actiunile recomandabile enumeram :

  • Indepartarea placii bacteriene si a tartrului (daca se poate in stadiile cat mai precoce ale sarcinii) prin detartraj supragingival si cu minim de traumatism subgingival, urmat de periaj.
  • Educarea pacientelor insarcinate pentru o igiena cotidiana corecta.
  • Folosirea unei solutii bogate in fluor pentru clatirea cavitatii bucale (apa de gura) si a unui gel pentru periajul dintilor.
  • O alimentatie sanatoasa, care sa cuprinda cantitati reduse de zahar si dioxid de carbon.
  • Informatii, sfaturi si controale regulate la medicul stomatolog.

 

Dr. Flavia Strat
Medic stomatolog
Competenta radio-diagnostic dentar

 
Estetică dentară

-Albirea dinţilor cu accelerator de albire.
-Bijuteriile dentare. Este vorba de lipirea ca atare pe suprafata dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confectionata din aur, platina, o piatra pretioasa.

estetica dentara

Citeşte amănunte

INFO
PROGRAMĂRI TARIFE ORAR

ProgramăriRugăm pacienţii să inţeleagă importanţa modalităţii de lucru pe bază de programare. Urgenţele vor fi preluate în cel mai scurt timp posibil. Vă rugăm deci să manifestaţi înţelegere în acest sens, astfel încât să putem avea o bună desfăşurare a activităţii noastre.

Vă rugam de asemenea ca în cazul in care sunteţi programat şi nu puteţi veni la cabinet să ne anunţaţi din timp pentru a puntea optimiza activitatea cabinetului.

Vă mulţumim!

PreţuriTarifele practicate sunt afisate la loc vizibil, pacientul primind in timpul consultatiei detalii si explicatii suplimentare. Medicul dentist va va explica toate etapele si variantele de tratament si in functie de dorinte si posibilitati, de imaginea radiologica a dintilor in cauza (radiografiile le puteti efectua in cadrul cabinetului nostru), cantarindu-se argumentele pro si contra, se va alege cea mai potrivita varianta pentru dv.

De asemenea vom stabili împreună o modalitatate de plata satisfacatoare pentru ambele parti.

Luni-Vineri 8-22
Sâmbată 8-15
Duminică Închis